Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

POČETAK DJELOVANJA SAVEZA I DJELOKRUG RADA

Županijski ribolovni savez osnovan je 17. veljače 1994. u Bjelovaru i djeluje na području Bjelovarsko - bilogorske županije. Članice Saveza su Ovlaštenici ribolovnog prava, a to su ZŠUD Bjelovar, ZŠRD Čazma, ŠRD Daruvar, ZŠRD Garešnica, ZŠRD Grubišno Polje te Primco, ovlaštenik jezera Podgarić, u općini Berek, a taj ovlaštenik nije član saveza. Površina voda kojom gospodare naši ovlaštenici iznosi oko 220 ha. U savezu je registrirano 1500 članova svih dobnih skupina sa plaćenim ribolovnim dozvolama, koji imaju na raspolaganju mnoštvo uređenih i divljih ribolovnih terena.

 

  

Osnovna djelatnost saveza je športska aktivnost u svim kategorijama, organizacija ribičkih i ribočuvarskih ispita te organiziranje okruglih stolova, sa tematikom iz ribolova, zaštite voda i prirode.

Prioritetni cilj je uključivanje i edukacija mlađih populacija u športskom ribolovu kao dio programa u kojem sudjeluje čovjek zajedno s prirodom.

Od samog početka sajma lova i ribolova "Lorecco", prezentiramo naše ribolovne vode kao dio turističke ponude koja se nudi u našoj županiji.